4.6.2011

שבועות מיד כאן....


אז הנה שוב הזדמנות מצוינת לארח , ועל אף שזה תמיד דורש הרבה התארגנות ועבודה ... אני פשוט אוהבת את זה !!!!
תמיד חושבת עד הפרט האחרון... הפעם החלטתי ללכת על צבעוניות של כחול לבן ומעט זהב , זה מאד מתחבר לי לישראליות ולחג השבועות ולא רק ביום העצמאות, הפרחים במקרה הזה יכולים להיות כמעט בכל צבע ועדיין ישתלבו בצבעוניות הזו.
אז ככה.... כשאני מארחת הרבה אנשים בדר"כ משתמשת בכלים חד פעמיים... זה פשוט מקל על כל עניין האירוח, מה שכן משתדלת מאד לקנות את הצלחות והכוסות מנייר ככה שהן ניתנות למחזור והיום אפשר למצוא כאלו ממש יפות ..
באופן כללי בעיצוב, אני אוהבת להתמקד באלמנט מרכזי, שאני ממש אוהבת, שמוביל את העיצוב כולו .. ובמקרה הזה היו אלה צלחות הנייר המקסימות עם דוגמת הפרחים הכחולים ......  שהן קלאסיקה אלגנטית מנצחת שהיא גם טרנד לוהט

כדי ליצור קונטרסט על השולחן ולהבליט את הצלחות והאוכל הבהיר שילבתי שתי מפות אחת כחולה ואחת שמנת בהירה, בחרתי מפיות מפוספסות בצבע זהב ולבן ... כי פסים ופרחים זה מעולה יחד. כוסות מוזהבות, בקבוק יין, צלחת גבינות משובחות, כיכר לחם טוב וכמובן זר פרחים טרי צבעוני ומשמח.

על השולחן הגישו כמה מהמנות החלביות הטובות ביותר שלכם , ויהיה לכם אירוח מנצח
הנה שלושה מתכונים פשוטים ביותר וטעימים להפליא שאספתי במשך השנים שתוכלו לשלב בארוחת החג שלכם
1.  לימונדה בניחוח אבטיחי - המשקה הלוהט – מתאים במיוחד לימי הקיץ החמים
מדובר במשקה מנצח, כל  לימונדה שהיא, אפילו מוכנה תתאים לעניין
אני משתמשת בדר"כ במשקה לימון מרוכז קפוא של פריגת.. שהוא טעים במיוחד
מוסיפים 4 גביעי מים לגביע אחד של המיץ המרוכז, יש גם וורסיה כזו שלהם של לימונענע (גם מומלץ)  אל המיץ המוכן אני שופכת חצי בקבוק בריזר אבטיח (כמות הבריזר נתונה לשיקולכם, כמה אלכוהול תרצו שיהיה מעורב פה) הרבה קרח ועלי נענע.
מערבבת ומגישה בקנקן זכוכית יפה והנה לכם משקה כייפי במיוחד
אז מה היה לנו:
1 גביע לימון מרוכז של פריגת מעורבב עם 4 גביעי מים או כל משקה לימונדה אחר                
בקבקוק בריזר אבטיח                                                                                               
קרח 
עלי נענע                                                                                                                 

2. סלט קינואה חמוציות ואגוזים.
סלט קליל, טעים וצבעוני במיוחד
מצרכים: 
שקית קינואה מבושלת
שמן זית
מיץ לימון
כוס חמוציות מיובשות ממותקות
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
4 גבעולי סלרי קצוץ
1 בצל סגול קצוץ דק
צרור פטרוזליה                                                                                                             
צרור כוסברה                                                                                                              
צרור נענע

מערבבים הכל ומוסיפים מלח ופלפל גרוס טרי
      

3.   עוגת גבינה פירותית. פשוטה, קלה מאד וטובה כמו של פעם, ללא אפיה והכי חשוב מתחסלת ברגע ומשאירה את כולם מרוצים!
החומרים הדרושים:

לבסיס:
250 גרם ביסקוויטים
150 גרם חמאה מומסת
רבע כוס סוכר
מעט גרידת לימון

לתערובת הגבינה:
500 גרם גבינה לבנה
רבע כוס חלב
1 אינסנטנט פודינג וניל
1 שמנת מתוקה חצי כוס סוכר

לציפוי:
1 ג'לי בזק בטעם אננס
קופסת אננס פרוס

1. טוחנים במעבד מזון את הביסקוויטים. מוסיפים את הסוכר, הלימון והחמאה המומסת ומערבבים. משטחים בתחתית תבנית עגולה אפשר או קפיצית או פיירקס שקופה  ומהדקים היטב.

2.מערבבים בקערה את הגבינה החלב והפודינג, מקציפים לחוד את השמנת עם הסוכר ומקפלים אל תערובת הגבינה. יוצקים לתבנית.משטחים את המלית על הפירורים ומניחים במקרר לשעתיים.

3. מכינים ג’לי לפי ההוראות שעל האריזה אך מחליפים את המים במי השימורים של האננס. מפזרים את פרוסות האננס על פני העוגה ויוצקים מעל בעדינות את הג’לי הנוזלי. מניחים במקרר לארבע שעות לפחות – העוגה צריכה להיות קרושה וקרה. 
ניתן להחליף את האננס בפרות אחרים ולהתאים להם גלי אחר 
למשל תותים טריים עם גלי תות שדה, או דובדבנים טריים עם גלי תות שדה.

שיהיה בתאבון
וחג שבועות שמח
עדי

צילום: ליאן מונין

  

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה